I en næsten humoristisk undersøgelse foretaget af analyseinstituttet EKP sidste år, viste det sig at 66% af kvinderne mener, at de er dem som støvsuger hjemmet mest i hjemmet. Ironisk nok så tror 69% af mændende, at det er dem som støvsuger mest. Hvem det siger mest om lader vi stå hen i det uvisse, men sjovt er det i hver fald.

Hader vi virkelig støvsugning så meget, at begge køn tror at det er dem, som tager den største del af støvsugningen i hjemmet? Resultaterne af undersøgelsen viser desværre ikke dette, men en ting er sikkert, og det er at mænd og kvinder tror, at det er dem som støvsuger mest derhjemme. Den eneste målgruppe som var enige var den unge målgruppe fra 20-30 år. Her mente 70% af mændende af kvinderne støvsugede mest, og det samme mente kvinderne.

Undersøgelsen viste videre at næsten 25% af kvinderne ikke mente, at deres partner hjalp nok med rengøringen i hjemmet, og at det var dem som trak det største læs. Mere end halvdelen af kvinderne føler ikke, at der er nogle som renser badeværelset lige så godt som dem. Næsten en fjerdedel siger, at de ofte skændes med deres partner over at der ikke er gjort ordentligt rent.

Situationen er den samme i mange andre lange. Selvom flere mænd hjælper til i huset, så synes halvdelen af deres kvinder ikke at de gør jobbet godt nok. Undersøgelsen viste eksempelvis at mændende som skulle tage opvasken, ikke gjorde arbejdet færdigt ved, at rense siderne af vasken.

Skal mændende støvsuge?

Det korte svar er ja, det skal de. Hvis din mand ikke allerede støvsuger hjemmet, så er det bare om at få ham igang. Det skal dog nævnes at der er nogle mænd, som godt kan have lidt svært ved at finde ud af, hvordan en støvsuger rent faktisk fungerer. Se bare på videoen her, hvad der kan ske når man overlader ham alene til opgaven:

.. Spørg til side.. Hvis du ikke har en ordentlig støvsuger, som han kan bruge, så kan du herunder læse en guide, som fortæller hvad du skal kigge efter, hvis du skal købe den bedste støvsuger.

Hvad skal du se efter, når der skal købes ny støvsuger?

Der er rigtig mange ting som skal overvejes, når der skal købes en ny støvsuger. En støvsuger kan koste mange penge, og du skal bruge den i mange år fremadrettet – det er derfor vigtigt at du får købt en som kan holde til dette, og som samtidig er effektiv og passer dine behov. Et hurtigt kig på nettet er alt hvad der kræves for at indse, at valget om hvilken støvsuger der skal købes, hurtigt kan blive meget uoverskueligt. Det er nemt at blive fanget i den “nyeste og bedste støvsuger”, når du læser om dem online. Du kan i værste tilfælde ende med en støvsuger, som enten er alt for meget til dit behov, eller alt for lidt. Her i artiklen er vi kommet frem til et par spørgsmål, som kan hjælpe dig, hvis du går og overvejer at købe en ny støvsuger. Måske har du allerede tænkt over nogle af punkterne, men så kan du bare løbe dem hurtigt igennem, så du kan finde de punkter som du har ikke tænkt over endnu.

Hvilke typer gulve har du?

Det vigtigste du skal overveje her er om du har gulvtæpper, hårde gulve eller en kombination af begge dele. Generelt set for hjem med mange tæpper, især på store områder, så kan en støvsuger som har vundet diverse test for støvsugning på gulvtæppe, være et godt valg. Sidstnævnte er vigtigt at tjekke ligegyldigt hvilken type støvsuger du overvejer.

Når du læser om diverse støvsugere, så vil du hurtigt kunne se om en støvsuger er god til at støvsuge på blødt gulv, eller om den er god til hårdt gulv – i de fleste tilfælde er en støvsuger god til begge dele, men der kan også sagtens forekomme modeller, hvor den primært er god til den ene af tingene. Du kan altid se hvor god en sugeevne støvsugeren har på de forskellige gulvtyper ved at tjekke støvsugeren energimærke.

For de fleste mennesker vil det være oplagt at købe en støvsuger som er god til en kombination, på både hårde såvel som bløde gulve, og dette er der heldigvis mange støvsugere som er gode til. Her er der derfor helt andre ting som du hellere skal begynde at vælge ud fra, nemlig hvilke indstillinger støvsugeren har, hvilke børstehovedet følger med, hvor kraftigt den suger osv.

Har du støvallergi?

Dette er et vigtigt spørgsmål at overveje, da vi i gennemsnit bruger omkring 90% af vores tid indendørs, hvor forurenede stoffer kan være 2 til 5 gange højere end, hvad de typisk er udenfor. Det er især vigtigt at overveje om du, eller nogen i din familie har astma eller allergier. En støvsuger som har en HEPA-filtrering, kan være en rigtig god ide, da den kan forbedre luftkvaliteten indenfor. HEPA filtre fanger de forskellige støvpartikler ned til 0.3 mikron, så den udtømte luft fra støvsugeren, rent faktisk er renere end dem, som blev suget ind i den fra starten af.

En anden overvejelse i forbindelse med dette punkt, er udover at kige på HEPA filteret, også at kigge på om hele støvsugeren har et forseglet system. Dette betyder at der mere eller mindre ikke er nogen lækage af luft ud fra støvsugeren. Alt den luft som bliver suget ind i støvsugeren er med tvunget gennem dens filtreringssystem, hvilket gør luften mere ren.

Hvor ofte støvsuger du?

Noget som du måske ikke har tænkt på er om besværligheden ved at gøre rent, har du noget at gøre med hvor ofte du støvsuger? Dette kan meget vel være tilfældet for mange mennesker, da en stor støvsuger med ledning kan være uoverskuelig at have ud af skabet og sættes til strøm. For dem som vader ind i hjemmet, og går på gulvene og tæpperne med sko på, så er det næsten en daglig ting at støvsuge. I dette tilfælde vil det være en ekstra udfordring, at skulle hive en kæmpe støvsuger frem hver dag, som er svær at manøvrere med.

Hvis du ikke orker selv at skulle støvsuge hver eneste dag, så findes der også robotstøvsugere, som kan klare arbejdet for dig. Disse støvsugere kan programmeres til selv at starte når du forlader hjemmet. Du kan herefter komme hjem til en rent hjem, hvor al støven allerede er ordnet.

Hvor mange niveauer er der hos dig?

Med andre ord, hvor mange trapper skal du bære støvsugeren op og ned fra? Der er mange støvsugere som er meget lette, men stadig har en god sugekraft og batteritid, her skal du primært undersøge støvsugere som ikke har nogen ledning.

En anden tanke, som måske lyder lidt vild, er at have flere støvsugere i hjemmet. Det kan faktisk være en god ide, hvis du eksempelvis har en stor stue etage, hvor der kun er hårdt guld og en anden etage, hvor der primært er blødt gulv. I stedet for at skulle gå op og ned af trapperne og bære den store støvsuger med dig, så kan du have en primær støvsuger der bliver brugt på den ene etage, og en anden mindre støvsuger som står fast på 1. etage.

Hvilke andre overflader skal du rengøre?

Hvis du allerde ved nu at du ikke kun skal støvsuge gulvene derhjeme, men også møbler, gardiner, lister osv., så skal du undersøge hvilket tilbehør som medfølger til den støvsuger, som du overvejer at købe. Når man taler om tilbehør til støvsugeren, så er det typisk børstehoveder som man taler om. Du kan nemlig skifte børstehoved på de fleste støvsuger, så du eksempelvis kan sætte et på, som er god til at suge støv op fra møblerne. Ligeledes kan du sætte et andet sugehoved på, som er god til at suge støv fra overflader såsom borde og skabe.

Hvor meget støj kan du tåle?

Alt efter hvilken teknologi som er i den støvsuger du overvejer at købe, så kan du forvente at den vil larme til en hvis grad. Typisk er det sådan at jo større og mere kraftig maskinen er, des højere er dens støjniveau også. Til boliger og kontorlokaler, hvor der ønskes et meget lille støjniveau, så er der designede bestemte støvsugere med isolerede motorhuse, som gør at den ikke larmer særlig meget i drift. Nogle støvsuger larmer kun ved 47 dB, men de stadig leverer en rigtig god sugeevne.

Nu er det din tur

Efter at du har overvejet alle ovenstående spørgsmål, så er du klar til at gå ud på markedet og købe en støvsuger som passer dine behov. Da det kan være utrolig svært at vide hvor du skal starte, så kan vi eksempelvis anbefale prisportalen Pricesurf, som har lavet en oversigt og guide til køb af den bedste støvsuger på markedet. Husk altid at overvej hvor gode anmeldelser støvsugeren for på markedet, da du her kan få et billede af, hvordan andre forbrugere synes at den er rent praktisk. Vi ønsker dig held og lykke med at finde din nye støvsuger, selvom det kan være en stor opgave, at finde den som er bedst til lige præcis dine behov.

 

Author

Write A Comment