Mere lys(t)
Af Mette Liv Mertz, cand.mag., oversætter

Debatindlæg bragt i Information 3. juni 2005

I artiklen "Orgasme er kun for 'sjov'" (Information 30. maj) udtaler læge og seksualforsker Gorm Wagner: "Kvindens seksualitet er i den grad blevet kulturelt styret igennem historien, og vi aner simpelthen ikke, hvordan kvinder vil opføre sig seksuelt, hvis de levede helt uberørt i naturen. Måske er det slet ikke sikkert, at kvinden er sat i verden for at have seksuel lyst".
Jeg undres! Mænds seksualitet er mao. ikke "blevet kulturelt styret igennem historien"? Er der nogen som helst dyrearter, vi ved hvordan opfører sig "helt uberørt i naturen"?
Kære Gorm Wagner: Kom dog ind i det 21. århundrede! Hvis det for dig ser ud som om, at det eneste, der for store aber er vigtigt under parringen, er, at "hun[nen] står stille imens", siger det nok en del mere om det menneskesyn, der uvægerligt vil farve vore iagttagelser af dyr, end det siger om dyrene selv.
Hvorfor "kvinden" er blevet "sat i verden", skal jeg ikke kunne sige. Selv sætter jeg mig dagligt i verden for at have så meget lyst som muligt.


Forsiden - Hvem er vi? - Synspunkter - Kalender - Bøger - Film - Links
feministiskforum@feministiskforum.dk