Feminisme for mænd
Af Rikke Andreassen, ph.d.-studerende ved University of Toronto

Debatindlæg bragt i Information 23. april 2005

I Bertill Nordahls (BN) læserbrev ”Nej, vi er for kloge, Drude” den 13. april illustrerer han endnu engang, at han ikke kender forskel på ”feminisme” og ”feminin”.
Skal vi én gang for alle understrege, at ”feminisme” er en tro på, at kvinder og mænd ikke behandles ens i dette samfund, men at de burde det, mens ”feminin” er et karaktertræk, som vi traditionelt har tillagt kvinder og dermed de opførsler, vi traditionelt har forbundet med kvinder.
Derfor er det forkert, når BN tror, at et feministparti, som det nyoprettet svenske, består af en kvinde, ”der vælger at tage politisk udgangspunkt i det feminine i hendes kvindelighed”. Det er derimod kvinder og mænd.
For partiet har også mandlige medlemmer, der mener, at den eksisterende samfundsmæssige ulighed mellem mænd og kvinder skal bekæmpes.
Det feministiske projekt er ikke begrænset til kvinder: Fordeling af barselsorlov, der er et aktuelt feministisk projekt i Danmark, kommer jo både mødre og fædre (og børnene) til gode. Så nej, BN, vi er ikke nødvendigvis ”for kloge” i Danmark, men flere af os er tilsyneladende for uvidende.
Hvorfor vedbliver Information, der bryster sig af at være en progressiv avis, at give BN, der repræsenterer holdninger, som kønsforskningen for 10-15 år siden har lagt bag sig, så meget spalteplads?


Forsiden - Hvem er vi? - Synspunkter - Kalender - Bøger - Film - Links
feministiskforum@feministiskforum.dk