Unge feminister tager fat!
feministisk forum er en debat- og arbejdsgruppe med base i København. Vi er stort set alle (eks)studerende fra Roskilde Universitetscenter, Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Vi mødes første mandag i måneden for at diskutere – alt mellem himmel og jord, der vel at mærke relaterer sig til køn og feminisme! Hverken det kvindelige kropstegn eller tilknytningen til universitetet er en forudsætning for at deltage. Alle er velkomne!

feministisk forum blev stiftet i sommeren 1999. Idéen udsprang af mødet med andre unge feminister fra forskellige europæiske lande, der som os er af den opfattelse, at køn bør sættes på dagsordenen.

Vores udgangspunkt er en (mere eller mindre) konstruktivistisk tilgang til køn. Vi er af den opfattelse, at køn fortsat er med til at strukturere det samfund, vi lever i, hvad enten vi ønsker det eller ej. Derudover har kønsdiskussioner været stort set fraværende i de kredse, vi færdes i. Det er derfor stadig vigtigt at debattere feminisme og køn. Der er med andre ord behov for et feministisk politisk projekt.

Vi er enige om mange ting, men er netop et forum, hvor der er plads til forskellige holdninger og diskussioner af køns betydninger og fremtrædelsesformer.

feministisk forum har efterhånden taget initiativ til en del projekter. Heraf kan nævnes Køn nok? Forestillinger om rigtige drenge og rigtige piger. Med udgangspunkt i undervisningsmateriale, vi selv producerede, tog vi i efteråret 2001 ud på flere ungdomsuddannelsessteder og drøftede køn, seksualitet og ligestilling. Med os havde vi blandt andet bidragydere fra antologierne Pikstormerne og Hvordan mand, og arrangementet var støttet af Videnscenter for Ligestilling.

I forbindelse med det danske EU-formandskab afholdt vi konferencen "EU - lige nu", hvor oplægsholdere som forfatter Suzanne Brøgger, professor Kirsten Ketscher, direktør Karen Sjørup og Malin Bjørk fra Den Europæiske Kvindelobby samt et panel af politikere debatterede ligestilling og EU's rolle. Konferencen blev afholdt den 14. november 2002 i Nationalmuseets festsal med støtte fra Ligestillingsministeriet og Nævnet for EU-oplysning og blev foretaget i praktisk samarbejde med Information.

Desuden leverede
feministisk forum i samarbejde med Norden i Fokus et udfordrende spark til prostitutionsforestillingerne i den nordiske debat med arrangementet Er danskerne liderlige og svenskerne kedelige? på Frederiks Bastion den 29. september 2004.

Den store begivenhed i 2005 blev ungdomsfestivalen gørdetlige.nu.
På Kvindernes Internationale Kampdag 2006 demonstrerede feministisk forum den feministiske scenes mangfoldighed og vitalitet på PH Cafeen. Du kan læse mere her.
Et endnu større anlagt arrangement i samarbejde med KRAN fandt sted på Blågårdens Medborgerhus 8. marts 2007. Her kan du se fotos, flyer, program og pressemeddelelse for dagen, der blev en kæmpe succes.
Hvis du har kommentarer til hjemmesiden eller ønsker at kontakte feministisk forum i øvrigt, så skriv til feministiskforum@feministiskforum.dk


Illustrationerne på dette website er alle fra "Husholdning for unge piger" af Karen H. Petersen m. fl., Foreningen af danske husholdningslærerinder, 1951. De er gengivet med venlig tilladelse fra Ernærings- og husholdningsøkonomforeningen (EHF).
feministisk forum bestræber sig på at overholde loven om ophavsret.
Hvis du støder på en tekst, du ikke mener, vi er berettiget til at gengive, bedes du kontakte os på ovennævnte mailadresse - så undersøger vi sagen!


Forsiden - Hvem er vi? - Synspunkter - Kalender - Bøger - Film - Links
feministiskforum@feministiskforum.dk